Több mint 500 busz fog bioCNG-ven üzemelni San Antonio utcáin

  • by

Egy igazán ígéretes új partnerségi megállapodás született a CPS Energy és a VIA Metropolitan Transit (San Antonio-i tömegközlekedésért felelős vállalat) között.

A közlekedési vállalat aktív 502 fős flottája, elsősorban CNG-vel működő buszokból áll. A dízel gépparkjuk megújítása CNG-s járművekre 2017-ben kezdődött, hogy 97%-kal csökkentsék az NOx kibocsájtást.

Mindkét vállalat számára fontos a megújuló földgáz technológiával segítsen csökkenteni San Antonio szén-dioxid kibocsájtását, ehhez helyi innovatív megoldásokat kerestek. A partnerség értelmében 2021-től kezdődően az energetikai vállalat fogja a megújuló földgázt szállítani a közlekedési vállalat flottája részére. Ez mindkét vállalat részéről egy Környezetvédelmi felelősségvállalás, annak érdekében, hogy negatív vagy alacsony szén-dioxid kibocsátású jármű üzemanyagot használjanak.

A közlekedési vállalat üzemelteti az ország legnagyobb CNG üzemanyagtöltő állomását buszparkjának meghajtására. A megújuló földgáz hozzáadása magába foglalja a meglévő infrastruktúra használatát, így minimális befektetéssel 2021 őszre gyakorlatban is megvalósul az elképzelés.

A Flow Rider Kft. vállalja flottatöltő és közforgalmú CNG töltőállomások telepítését, az üzemelő eszközök rendszeres karbantartását, időszakos ellenőrzéseit.

Vélemény, hozzászólás?