CNG-vel 136,8 tonnával kevesebb CO2 kibocsájtás évente a svájci Coca-Cola járműparkjánál

  • by

A svájci Coca-Cola 160 CNG üzemű járművet tartalmazó flottával rendelkezik. Egy év CNG használat után nagyon pozitív következtetéseket vontak le és további környezetkímélőbb terveik vannak.

A felhasználók, azaz a cég dolgozóitól is pozitív visszajelzések érkeznek. Svájc CNG és biogáz töltőállomásokkal való lefedettsége nagyon jó. A navigációs rendszernek köszönhetően a sofőrök könnyen és gyorsan megtalálják az útvonalhoz legközelebb eső töltőállomásokat.

A járművek felszereltsége, a CNG-vel az akár 450 kilométeres hatótávolság és a gyors utántöltés is hozzájárult a gyors átálláshoz és a széles körű elfogadáshoz.

Az éves CO2 kibocsájtás 20-25%-al volt alacsonyabb a cég legutóbbi flottájához képest, ami nagy részt dízelmotoros járművekből állt. A jelenlegi CNG flotta ideális megoldást jelent a klímacélok eléréséhez.

A személygépkocsik mellett a cég haszongépjárművekkel is rendelkezik és már vizsgálják, hogyan és mikor tudnák kibővíteni a fenntartható politikát a teljes flottára.

A Flow Rider Kft. vállalja flottatöltő és közforgalmú CNG töltőállomások telepítését, az üzemelő eszközök rendszeres karbantartását, időszakos ellenőrzéseit.

Vélemény, hozzászólás?